Jdi na obsah Jdi na menu
 


Článek do Rosických listů - listopad

3. 11. 2009

O pohár starosty obce Rosice

Dne 12.9.2009 jsme uspořádali ve spolupráci s obcí Rosice, jako každý rok, noční soutěž O pohár starosty obce Rosice. Zúčastnilo se 21 družstev. Jako každoročně se konala na Rosické tržnici. Na přípravách soutěže se podílela většina členské základny SDH Rosice. Soutěž proběhla bez komplikací. Občerstvení v Hasičském klubu zabezpečili manželé Sodomkovi. Vodou nás zásobovaly kropky ze zemědělského družstva Rosice. Celým večerem nás provázela již tradiční moderátorka Irena Šmejdová a k tanci a poslechu nám hrála hudební skupina Šmehydlo. Všem zmíněným bych chtěl za SDH Rosice velmi poděkovat. 

 

 

Soutěže

V letošním roce jsme se zúčastnili mnoha hasičských klání. Naše soutěžní družstvo objelo většinu soutěží v okolních obcích a dosáhlo na některých z nich dobrých výsledků. Za zmínku jistě stojí soutěž PS 8 v Brčekolech, kterou pořádalo SDH Synčany, kde jsme se umístili se soutěžním družstvem na 1. místě a naše „Stará garda“ v této soutěži dosáhla na 4. místo. Dobrého umístění dosáhlo také naše dětské družstvo na pohárové soutěži ve Slatiňanech, kde jsme se umístili na 3. místě. Zdařilých výsledků v této sezóně bylo jistě víc, o čemž se můžete sami přesvědčit v našem Hasičském klubu na Rosické tržnici, kde máme vystavené diplomy a poháry ze soutěží.

 

 

 

Činnost

Tím ale naše práce pro letošní rok nekončí. Brigádou 28.10.2009 započaly práce na překážkách pro jednotlivce. Do jara bychom chtěli dokončit tyto překážky a postavit na tržnici stabilní dráhu pro běh na sto metrů s překážkami.

Během ledna 2010 budeme odesílat naši sportovní stříkačku na přestavbu. Tuto úpravu budeme financovat z peněz, které jsme vydělali na brigádách v minulých letech. Toto by nám mělo pomoci dosahovat v příští sezóně lepších výsledků, než doposud.

S mladými hasiči nyní chodíme místo schůzek do tělocvičny Základní školy, kde hrajeme různé hry a udržujeme fyzickou kondici. Na zimu opět plánujeme pár výletů a jakmile nám počasí dovolí, zahájíme přípravu na jarní kolo soutěže Plamen.

 

Luboš Netolický ml.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Re: Článek

(Lubo, 22. 11. 2009 13:00)

Myslíš, že by to bylo k něčemu platný?:)

Článek

(Kolda, 14. 11. 2009 19:41)

Ty máš hochu dar slova.Nechceš si náhodou vzít do parády Hrocha?